×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/3/k/kremmervika/www/images/bildegallerirideskolen

×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/bildegallerirideskolen

Rideskolen

julebanner3

Vår Rideleir

Rideleiren vår har et bredt og godt tilbud til alle ryttere i nesten alle aldre. Vi tilbyr alt fra nybegynnerkurs til sprang og feltritt timer for viderekomne ryttere. Ridetimene er lagt opp slik at hver enkelt elev får god og helhetlig oppfølging på veien frem til å bli en flink, erfaren og selvstendig rytter.

Rir man på nybegynner eller lett øvet parti, blir en del av undervisningen i stallen, der man skal lære å håndtere, stelle og sale på en hest. Sikkerhet i omgang med hest vektlegges.

Rir man på noe øvet eller øvet parti, regner vi med at eleven kan stelle og sale på den hest de skal ri, og møter da til time med ferdig påsalt hest. Noe praktisk teori blir det også.Vi legger vekt på at elevene skal utvikle seg. Dette tilrettelegger vi ved å arrangere rideskolestevner, holder helge kurs og setter bort skolehestene på halvfor.

Detaljer vedrørende bestillig av rideleir gjøres på nyåret!

Meld deg på og bli med du også!


Oversikt over bruk av skolehestene
 MANDAGTIRSDAGONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Sico       

Tjejen

       
Guiniss       
Robin       
Mærle       
GOGO       
Astor       

Mac

       
Pjokken       

 

 

Rideskole på Blixland høsten og vinteren 2012

 Vi fortsetter rideskolen utover vinter- og vårsesong. Kursene vil starte opp i uke 2. Vi følger skoleruten, hvilket vil si at det ikke er kurs i skoleferier og på skolens fridager. Det er heller ikke kurs på helligdager (røde dager).

Alle ridetimer varer nå i en klokketime, og inkluderer stell og opp/avsaling av hester. Pris pr time er 260,-  Vi har kun 6 elever pr. time.

Rideskolens nivåer

NYBEGYNNER/KNØTTER: HAR IKKE STELT HEST ELLER RIDD NOE SÆRLIG TIDLIGERE.
LETT ØVET: TRENGER NOE HJELP TIL HÅNDTERING AV HESTEN. TRAVER ALENE.
NOE ØVET: STELLER HESTEN OG SALER OPP SELV. GALOPPERER ALENE. HOPPER LAVE ENKELTHINDER
ØVET:

ORDNER DET MESTE MED HESTEN SELV. KJENNER TIL DRESSURPROGRAM. HOPPER EN BANE

 

Timeplan

Tid

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

 

 

 

 

 

16.00

 
            "


         

 

                               
           "

17.00

 

      
          

 

 

18.00

 

 

 

 

19.00

 

 

 

 

 

20.00

 

 

 

 

 

UNDERVISNINGSOPPLEGGET LEGGES  FORTRINNSVIS OPP SLIK AT DET BLIR BAKKEARBEID/DRESSUR, BOMARBEID/SPRANG OG TUR HVER 3. TIME. VI FLETTER OGSÅ FOR MORO SKYLD INN LITT GYMKHANA/MOUNTED GAMES. VI VIL OGSÅ FORSØKE Å FÅ TIL REGELMESSIGE RIDESKOLESTEVNER (4-8 GANGER PR. ÅR).  ENKELTE ØVET-KURS VIL DREIE SEG KUN OM SPRANG/DRESSUR.

 

Påmelding

For påmelding til rideskolen, vennligst send mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

Timeplan - vinter 2009

Mandag:
16.15: Noe øvet.13-15 år. En ledig plass
17.00: Knøtte kurs 8-10 (traver alene) En ledig plass fra uke 10.
17.45: Noe øvet.10-14. Ledig plass
18.30: Voksen noe øvet. Ledig plass
18.30: Noe øvet.13-15 år. En ledig plass

Tirsdag:
17.00: Lett øvet 10-11 år. Fullt
17.45: Noe øvet. Fullt
18.30: Knøtte kurs.8-10 år (traver med leier) To ledige plasser
19.15: Mannfolk Nybegynner (starter opp tirsdag 10 feb!)
20.15: Mannfolk kurs. En ledig plass

Onsdag:
12.30: Voksene noe øvet.. Ledig plass
13.30: Voksen nybegynner. Ledig plass
16.15: Lett øve. Fullt
17.00: Famlie kurs. Fullt
17.45: Knøtte kurs. Fullt
18.30: Lett øvet. Fullt

Torsdag:
17.00: Knøtte kurs ca 8 år.(traver mer leier) Ledig plass.
17.45: Noe øvet. Ca14 år. Fullt.
17.45: Noe øvet. Ca 14 år. En ledig.
18.30: Sprang for videre kommene. Fullt.
19.30: Voksene damer. Øvet. Fullt

Rideskolen følger skole ruta.

Privatundervisning

Praktisk info:

Rideøkten varer i 45 min. Så sant man kan sale på hesten selv, skritter man opp og av hesten på egen hånd.

Pris:

480,- for timen ink leie av hest.
380,- for timen hvis du stiller med egen hest (+ 100,- kr i hall-leie hvis ikke hesten står på senteret)                              

Clinic3

{gallery}bildegallerirideskolen{/gallery} 

Rorbuferie i Lofoten


Kræmmervika Rorbuer tilbyr overnatting i historiske rorbuer, i vandrerhjemsrom og sovesal på Ballstad. I den senere tid har vi fått mye oppmerksomhet om de Fargerike rorbuene, historiske rorbuer malt i Nordlysets farger, som står i kontrast mot den tradisjonelle røde.

Kræmmervika Rorbuers resepsjon og Havets Helter restaurant er fra oktober 2014 plassert i den gamle Fiskarheimen (hvit bygning, lilla dør, Kræmmervikveien 3).

Rorbuer og sjøhus har plass til 2 – 12 personer. Hver rorbu har sin unike personlighet og historie. Overnattingsplassene er lokalisert i Kræmmervika, Ramnvika og Gjermesøya med maksimalt 800 meters gangavstand fra resepsjonen.

Våre skolehester

 

gin julBlixlands Guinness

Guinness er kanskje verdens snilleste ponni. Han er en stor kat 2 ponny født 97. Vi importerte han fra Irland til Blixland, og han har vært her i alle år. 
Han er som så mange andre ponnier med seg et lite matvrak og sier aldri neitakk til et lite ekstra måltid på veien. Guiness er god som gull og elsker å bli klappet og kost med! Guiness er også en flott lærehest med masse erfaringer i kroppen. Med sin tidligere passer startet han masse sprang , og tilogmed noen knøttekupper! Guiness er en sta liten rakker og må ha beskjed om hva han skal gjøre, og hvis rytteren er flink og bestemt i ridningen sin kan han gjøre omtrent alt! 80 bane sa du ? Ikke noe problem ! Guiness passer for nybegynnere/lett øvet etter som han er ganske liten, snill og veldig barnevennelig. Alle prinsesser og prinsers drøm!

gogo terrengBlixlands Go Go Girl

Rase: Svensk Varmblod
Gogo er en av de store hestene vi har. Hun er en utrolig pen hoppe med mye kapasitet i både sprang og dressur. Hun har det flotteste travet av alle rideskole hestene, og det er virkelig noe å miste pusten av når hun strekker ordentlig på seg ! Kaia kjøpte Go Go av den svenske feltrittsrytteren Anna Hassö. Hun er en godt utdannet hest. Gogo har startet 1.10 cm klasser i sprang og 80-90 cm i feltet. Gogo er desverre ingen nybegynner hest, og egner seg bedre til de med litt erfaring og ridekunnskaper fra før av.

 

Goldbahar. Goldi

Rase: Kaspisk hest. (ponni kat.1)

 

527114 10152101668380174 1391206018 nBlixlands Toby

Rase: Irsk Sportsponni

Toby er stallens bestefar! Ikke fordi han er så gammel, men fordi han kan være like søt og go som en bestefar, men også like sur og gretten som en. Toby er en stor kat. 1 ponny og har vært brukt til mye forskjellig. Han har gått mye sprang, men også endel feltritt. Hans tidligere forrytter red han i 80 og 90 på feltrittsstevner og endte opp med gode resultater. Han har også startet flere 1 m klasser og hopper supert så lenge rytteren er flink og gir han beskjed om hva han skal gjøre. Toby passer for både viderekommende og nybegynnere ettersom han er så rolig. Litt snurpete og sale opp, men god som gull ellers!

mrle tmmerkjringMærle

Rase: Haflinger
Mærle perle er en søt haflingerhoppe . Hun er en kat. 1 ponny og er nesten like høy som hun er bred. Mærle har en utrolig personlighet som nærmest lyser i øynene hennes. Hun kan være noe av det snilleste og søteste du kan få tak i, men litt ramp er det jo også i henne. Mærle går fint LC med en bestemt rytter og har også blitt klubbmester i 2008 i 70cm sprang. Mærle er glad i å hoppe og klatre på tur. For å forklare spensten til Mærle kan vi fortelle at hun engang sto i boksen sin med den ene luka åpen, og ut der hoppet hun rett og slett fordi hun ville ha litt gress :-) Hun har startet både 60, 70, 80 og 90 cm sprang med sin tidligere forrytter og har fått gode resultater. Mærle kan egentlig brukes av alle da hun er en meget allsidig hest, men passer kanskje best til ryttere på lett øvet/øvet nivå da hun kan være litt sta.

Olivia

Fariba

Rase: Kaspisk hest (kat 3 ponni)

Født: 2007

Ludo

Rase: Shetlandsponni.

cora SmallCora

Rase: Blanding av Danskvamblods og Dølahest.

Cora har fått det beste av begge rase! Hun er arbeidsvillig med god fremdrift. 

Født: 2006

RambodressRambo

Rase: Blandig av Welsh og Connemaraponni

Født:

Lakia

Rase: Knabstruper.

Anabelle

 

Rase: Shetlandsponni

 Laiza

 

 Putte

 Rase: Shetlandsponni

Verdens sprekeste 23 åring! Kjempe snill og høflig liten kar.  

Våre instruktører

 

Kaia Steinberg

 

Kaia konkurrerer aktivt i feltritt, og er med på Norges representasjonslag i feltritt. Kaia er hovedinstruktør i rideskolen og på Rideleirene om sommeren. 

Kaia har skapt stor interesse for feltritt i lokalmiljøet.  Vi har bygget opp en feltrittsbane, som fortløpende blir utviklet så sant vi har anledning.

Kaia er utdannet rideinstruktør fra Yorkshire Ridingcenter i England. Hun er kvalifisert ridelærer I og har en meget god pedagogisk plattform, både teoretisk og praktisk. Hun har en varm og sprudlende personlighet med et engasjement som smitter. Dette verdsettes av både barn og voksne og har gjort henne til et forbilde i ridesporten.

Rideinstruktør
Kaia Steinberg
+47 93 62 72 38
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sergiusz instruerer

Sergiusz Sajna

Sergiusz har vært "hestemann" i hele sitt liv.  Tok sin utdannelse og startet sin karriere i Polen.  Har jobbet flere år i Irland, på et av landets største stutterier.    Sergiusz har meget lang og god erfaring, og jobber i tillegg med tilridning av unghester og problemhester.  Sergiusz underviser fortrinnsvis de voksne i rideskolen, med vekt på grunnridning og dressur.  Han underviser også i sprang og feltritt.  Sergiusz har blitt en stor favoritt hos våre voksne ryttere.  Han er nøyaktig og rolig, og gir alltid svar på det man måtte lure på.

Sergiusz har vært på Blixland siden 2011.  Snakker utmerket Engelsk, og underviser for det meste på dette språket.  Han jobber nå med å lære seg bedre Norsk.

 

Maria Hovind.

"Juniorinstruktør".  Maria er lærling i hestefaget på Blixland, og har vært hos oss siden sommeren 2014.  Hun er "hestejente", og har etter hvert utviklet seg slik at hun underviser barn og ungdom på et lavere nivå.  Maria får meget gode tilbakemeldinger på sin undervisning.

 Sean instruerer 8

Sean Topsom, gjesteinstruktør

For å komme videre med Blixland Hestesenter, har vi sett litt utover i Europa.  Det er viktig å følge med hva som skjer i andre land som har større hestetradisjon enn Norge.  På et besøk i Portugal traff vi Sean Topsom, som vi umiddelbart følte kunne være en instruktør og inspirasjonskilde med verdi for oss.  Sean underviser i dressur, sprang og feltritt.  Men, også i Working Equitation (dressur i praksis....).  Han har sin utdannelse fra England, har drevet egen rideskole i England, er tidligere konkurranserytter i dressur, feltritt og Working Equitation.  Sean kommer jevnlig til Blixland, og blir et par uker av gangen.  Det er da mulig å få privattimer eller gruppetimer.